Entistä useampi tilaa siirtonurmikon. Siirtonurmia kasvatetaan kaksi vuotta ammattimaisesti. Kun asennus tehdään nopeasti ja hyvälle pohjalle, saadaan näyttävä ja pitkäikäinen nurmikko. 

Mutta jos paikalle tehty nurmikko tai siirtonurmikko ei kasva kunnolla niin ongelma on yleensä kasvualustassa, yleensä liian ohuessa kasvualustassa. Kuivuminen kuumassa ja aurinkoisessa paikassa eli “värin vaihtuminen” kesällä kertoo sen, että nurmi ei saa vettä eli maassa ei ole vesipuskuria. Tai liian tiivis alusta on ongelma, juuristo ei saa happea.

Biohiilivinkki nurmikolle. Jos saat jostain lainattua nurmikon ilmastuslaitteen niin ilmasta sillä nurmikko eli tee ilmareikiä nurmikkoon. Jos et löydä sellaista konetta, teräväpiikkinen talikko on myös hyvä työkalu. Mitä enemmän ja tiheämmin saat tehtyä reikiä 10-15cm syvyyteen niin sitä parempi. Levitä hienojakoista (Carbons Grow 0-4mm tai 0-2mm) biohiiltä 2-5 litraa / 10 m2:lle. Jos haluat tehdä perusparannuksen hyvin, lisää myös ohutta 0-2mm tai 0-4mm tasalaatuista muuraushiekkaa 2-5 litraa / 10m2 . Tämä on tärkeää varsinkin tiiviille pohjille. Harjaa tai haravoi hiili tai hiili-hiekka-seos reikiin. Muista myös lannoittaa ja kastella. 

Toimenpiteen tarkoitus on saada biohiiltä syvälle juuristoalueelle sitomaan vettä, hiekka tekee “ilmakäytäviä” juuristolle. Kun juuret kasvavat syvemmälle hakemaan vettä ja ravinteita, se kestää paremmin kuivia kausia. Jos haluat boostata kasvua eli lisätä maahan “elämää” niin EMa-mikrobiliuos on hyvä. Eli lisää veden mukana mikrobeja, joilla on suuri merkitys kasveille ja niiden kasvulle. Homma hoituu helposti kastelukannulla, sadettimella tms.

Biohiilen vaikutus ei näy heti. Tietenkin biohiili sitoo vettä ja luovuttaa sitä mutta vaikutus kasvuun näkyy seuraavalla kasvukaudella koska biohiilien ns latautuminen, kypsyminen tai tasapainottuminen tapahtuu vähitellen. Mutta vaikutus näkyykin sitten kymmeniä vuosia parempana kasvuna, kuivuuden kestävyytenä, vähäisempänä lannoitustarpeena.