Ilmastoteeman tavoite on sitoa ilman hiilidioksidia pysyvään muotoon. Hiilen sidonta maahan kasvien ja paremman kasvun kautta eli hiiliviljely on selvä toimintatapa. Elävässä mikrobiaktiivisessa hiilen ja orgaanisen aineen määrällä on suuri vaikutus. Regeneratiivinen eli maata uudistava viljely lisää maan hiilimäärää.

Viimeisen viiden vuoden aikana minulta on kysytty useasti “onko biohiilen vaikutuksesta tutkimuksia”. On, löytyy satoja, tuhansia tutkimuksia biohiilen vaikutuksesta kasvuun. 

Nämä kaksi julkaisua kertoo olennaiset asiat biohiilen vaikutuksesta maataloudessa:

Biochar in agriculture – A systematic review of 26 global meta‐analyses In summary, our systematic review suggests that biochar use in agriculture has the potential to combine CDR (carbon dioxide removal) with significant agronomic and/or environmental co-benefits.

The roles of co-composted biochar (COMBI) in improving soil quality, crop productivity, and toxic metal amelioration.

h : COMBI better performs in soil than biochar, compost, or their simple combination. COMBI improves soil health, crop productivity and reduces potentially toxic metals.

Biohiili lisättynä lantaan, kompostiin tai Biopallo Oy:n mikrobiaktiiviseen raakakompostiin on tehokkain tapa vaikuttaa maan hyvinvointiin ja tuottavuuteen. Seuraavaksi paras tapa on lisätä biohiiltä lietteeseen eläinruokinnan kautta tai suoraan maahan syksyllä. Näin käytännössä ja myös tutkimusten mukaan. Jos et usko niin kokeile itse. Yllätyt

Haluatko tietää enemmän? Tilaa tästä uutiskirje.