Carbons Grow puutarha- ja kasvualustahiilet

Carbons-biohiilet sitovat veden ja ravinteet kasvualustaan kasvien käyttöön. Biohiili estää maan tiivistymistä ja parantaa kasvualustan huokostilavuutta. 1 litra biohiiltä sitoo 0,8–2 litraa vettä. Biohiili lisäys kasvualustassa vähentää kastelun tarvetta, tasaa kosteutta sekä vähentää maan happamuutta. Biohiili ei kulu eikä häviä vaan toimii vuodesta toiseen ja säilyy maaperässä satoja vuosia.

 

Hiilirakeet ovat pöyvapaita, hajuttomia ja ravinnelisättyjä biohiilituotteita. Rakeet soveltuvat sisä- ja ulkokasveille, nurmille, kompostiin ja viheristutuksiin. Rakeiden biohiilet tasavat kosteutta ja rakeiden ravinteista muodostuu pitkävaikutteinen ravinnelähde kasveille.

Carbons-biohiilet ovat osa ilmastopositiviista viherrakentamista. Biohiili on hiilinielu: 1 m3 biohiiltä sitoo 1,2 tn hiilidioksidia ilmakehästä maaperään.

Kaupunkiympäristössä kasvuongelmat johtuvat usein maaperän tiiveydestä ja pienestä ilmatilasta, mistä seuraavat huono juuristohengitys, veden, hapen ja ravinteiden heikko pidätys ja puute, heikko mikrobitoiminta ja juuristotaudit. Biohiili lisää kasvualustan huokoisuutta, parantaa veden ja ravinteiden saantia sekä hiilidioksidin poistumista maaperästä. Biohiiltä voidaan käyttää vanhojen puiden elvyttämiseen tekemällä maahan ilmastusreikiä ja täyttämällä ne biohiilellä, sepelillä ja ravinteilla. Vanhoja puita ja pensaita voidaan elvyttää korvaamalla vanha kasvualusta biohiili + sepeli -seoksella. Pensaita voi elvyttää sekoittamalla biohiiltä pensaan ympärille tehtyyn kaivantoon.

Biohiilet

Carbons puutarha- ja kasvualustahiilet

Ominaisuudet: Seulotut hienojakoiset  0–4  ja seulomaton 0-10mm korkealaatuiset biohiilet, pääraaka-aineena koivu, kuusi tai sekalehtipuu. Biohiilillä on suuri vedensidontakyky.
Käyttökohteet: Kasvimaat, lavakaulukset, nurmialueet, aurinkoiset ja kuivat istutuskohteet. Kohteet, joissa biohiilen tulee olla tasalaatuinen ja sitoa runsaasti vettä.
Pakkaus: 15 litran pussi, 500 l, 1,35 m3 ja 2,0 m3 suursäkit

Carbons karkeammat puutarhahiilet

Ominaisuudet: Seulottu 5–10 mm korkealaatuinen, karkeampi biohiili. Tuo rakennetta ja ilmatilavuutta kasvualustoihin. Pääraaka-aineena kuusi tai lehtipuu.
Käyttökohteet: Soveltuu erityisesti parantamaan tiiviitä savipohjia ja tasaamaan kasvualustan kosteutta. Istutuskuopan pohjalle sekoitettuna edistää sienijuurten muodostumista. Kukka-amppelit, istutusaltaat, kukkapenkit, viljelylaatikot.
Pakkaus: 15 litran pussi, 500 l ja 2,0 m3 suursäkit

Käyttömäärät:

Kasvualustoihin 5–10 % tilavuuteen
Kukkapenkkiin 10 l biohiiltä / 100 l multaa
Puiden/pensaiden istutuskuoppaan 10 l biohiiltä / m2
Nurmikentät 25 l biohiiltä / 10 m2 tai 1 m3 biohiiltä / 200 m2
Kompostiin 3–5 % lisätyn biomassan tilavuuteen

 

Muut biohiilituotteet

Ravinnelisätyt hiilirakeet

Ominaisuudet: Biohiili – kanankakkarae
Käyttökohteet: Helppokäyttöinen sekoitus yleislannoitukseen pihalle, puutarhaan, viherrakenteisiin.
Pakkaus: Kuluttajapakkaus 3 ja 5 litraa, ammattikäyttöön 10 litran pussi ja 500 l suursäkki.

 

 

Myynti

Tee tilaus helposti verkkokaupassamme! Kuluttajapakkauksia myyvät myös hyvin varustetut puutarhamyymälät kautta maan.

Ammattilainen, tilaa verkossa, laita sähköpostia osoitteeseen tarjoukset@carbons.fi tai ota yhteyttä lomakkeella. Autamme mielellämme valitsemaan tarpeisiisi sopivan tuotteen.

Lue lisää:
Biohiili biopidätysalueessa ja kantavassa kasvualustassa, Hanna Myllylä, HAMK 2017