Carbons Grow Pro ja harrastajien kasvualustoihin 

Carbons-biohiilet sitovat veden ja ravinteet kasvualustaan kasvien käyttöön. Biohiili estää maan tiivistymistä ja parantaa kasvualustan huokostilavuutta. 1 litra biohiiltä sitoo 0,8–0,95 litraa vettä. Biohiili lisäys kasvualustassa vähentää kastelun tarvetta, tasaa kosteutta sekä vähentää maan happamuutta. Biohiili ei kulu eikä häviä vaan toimii vuodesta toiseen ja säilyy maaperässä satoja vuosia.

Carbons-biohiilet ovat osa ilmastopositiviista viherrakentamista. Biohiili on hiilinielu: 1 m3 biohiiltä sitoo 1,2 tn hiilidioksidia ilmakehästä maaperään.

Kaupunkiympäristössä kasvuongelmat johtuvat usein maaperän tiiveydestä ja pienestä ilmatilasta, mistä seuraavat huono juuristohengitys, veden, hapen ja ravinteiden heikko pidätys ja puute, heikko mikrobitoiminta ja juuristotaudit. Biohiili lisää kasvualustan huokoisuutta, parantaa veden ja ravinteiden saantia sekä hiilidioksidin poistumista maaperästä. Biohiiltä voidaan käyttää vanhojen puiden elvyttämiseen tekemällä maahan ilmastusreikiä ja täyttämällä ne biohiilellä, sepelillä ja ravinteilla. Vanhoja puita ja pensaita voidaan elvyttää korvaamalla vanha kasvualusta biohiili + sepeli -seoksella. Pensaita voi elvyttää sekoittamalla biohiiltä pensaan ympärille tehtyyn kaivantoon.

Biohiilet

Carbons Grow

Ominaisuudet: Seulottu 0–4  ja 0-10mm korkealaatuinen biohiili, pääraaka-aineena koivu. Suuri vedensidontakyky.
Käyttökohteet: Nurmialueet, aurinkoiset ja kuivat istutuskohteet. Kohteet, joissa biohiilen tulee olla tasalaatuinen ja sitoa runsaasti vettä.
Pakkaus: 70 / 350 l laatikko, 500 l / 1,35 m3/ 2 m3 suursäkki

Carbons Grow Plus

Ominaisuudet: Seulottu 5–10 mm korkealaatuinen, karkeampi biohiili. Tuo rakennetta ja ilmatilavuutta kasvualustoihin. Pääraaka-aineena kuusi.
Käyttökohteet: Soveltuu erityisesti parantamaan tiiviitä savipohjia ja tasaamaan kasvualustan kosteutta. Istutuskuopan pohjalle sekoitettuna edistää sienijuurten muodostumista. Kukka-amppelit, istutusaltaat, kukkapenkit, viljelylaatikot.
Pakkaus: 70 / 350 l laatikko, 1,35 m3 suursäkki

Käyttömäärät:

Kasvualustoihin 5–10 % tilavuuteen
Kukkapenkkiin 10 l biohiiltä / 100 l multaa
Puiden/pensaiden istutuskuoppaan 10 l biohiiltä / m2
Nurmikentät 25 l biohiiltä / 10 m2 tai 1 m3 biohiiltä / 200 m2
Kompostiin 3–5 % lisätyn biomassan tilavuuteen

Carbons Grow Fine

Ominaisuudet: Erikoisseulottu erittäin ohut ja hienojakoinen biohiili 0 ja 1 mm. Hienojakoinen biohiili sitoo vettä hitaasti, mutta veden sitoutumiskyky on yli 80 % hiilitilavuudesta. Tuote on puupohjainen.
Käyttökohteet: Erityisesti hiekkapohjaisille urheilukentille ja nurmikoille lisäämään kosteudenhallintaa ja parantamaan juuriston kehittymistä.
Käyttömäärät: Nurmikoille 10 l biohiiltä / m2 perustuksen/ilmastuksen yhteydessä.
Pakkaus: 2 m3 suursäkki

Biohiilikasvualustat

Biohiili–kivi-kasvualusta

Ominaisuudet: Biohiili–kivi-kasvualusta sisältää 2-6 mm kiviainesta, Carbons Grow -biohiiltä sekä kompostia.
Käyttökohteet: Isoihin julkispuolen istutuksiin, savimaiden istutuksiin sekä hulevesipainanteisiin ja -rakenteisiin. Kohteisiin, joissa kasvualustalta vaaditaan hulevesien pidätyskykyä, tiivistymättömyyttä ja pitkäikäisyyttä.
Sekoitus: Sekoitetaan paikanpäällä tai biohiili-komposti sekoitetaan kiviaineksen kanssa.

Biohiililisätty kasvualusta

Ominaisuudet: Carbons Grow -biohiililisätty kompostipohjainen kasvualusta
Käyttökohteet: Istutusten, ruukkujen, erikoiskasvien kasvualustojen perusparantamiseen
Saatavuus: Ennakkotilauksesta 1,75m3 suursäkeissä

Kantavat kasvualustat

Ominaisuudet: Seulomattomien biohiilten käyttö rakenteissa saattaa tukkia rakenteen ja muodostaa heikosti vettä läpäiseviä pintoja.
Käyttökohteet: Katurakenteet
Käyttömäärät: Suosittelemme istutuskuopan pohjalle 12,5 % (tilavuuteen) Carbons Filter Extra -suodatinbiohiiliä 10–30 mm ja keski- ja yläkerroksiin 12,5 % Carbons Grow Plus 5–10mm karkeutta. Lisäksi 12,5% ravinnepitoista kasvualustaa tai kompostia. Komposti ja biohiili tulee sekoittaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. 

Ravinnelisätyt biohiilituotteet

Carbons Grow – Fertilex 6-1-2 kanankakka  -seos

Myynti

Tee tilaus helposti verkkokaupassamme! Kuluttajapakkauksia myyvät myös hyvin varustetut puutarhamyymälät kautta maan.

Ammattilainen, tilaa verkossa, laita sähköpostia osoitteeseen tarjoukset@carbons.fi tai ota yhteyttä lomakkeella. Autamme mielellämme valitsemaan tarpeisiisi sopivan tuotteen.

Lue lisää:
Biohiili biopidätysalueessa ja kantavassa kasvualustassa, Hanna Myllylä, HAMK 2017