Carbons Filter biosuodatushiilet vesien, ilman ja kaasujen puhdistamiseen

 

Carbons Filter -biosuodatushiilillä ja -suodatinrakenteilla pystytään merkittävästi lisäämään erilaisten vesien, ilman ja kaasujen puhdistamista. Tutkimusten mukaan biohiilen käyttö muiden materiaalien kanssa vähentää ravinnevalumia, poistaa haitta-aineita (E.coli, raskasmetalleja) ja sitoo mikromuoveja.

Yksinkertaisilla rakenteilla, vaihdettavilla biohiilipohjaisilla suodattimilla voidaan kustannustehokkaasti parantaa veden ja ilman laatua. Luonnollisten suodatinmateriaalien (kivi, hiekka, pajuhake) ominaisuuksia voidaan tehostaa rauta- tai kalkkiyhdisteillä. Käytetyt suodatinmateriaalit voidaan jatkokäyttää esim. viheristutuksissa.

 

Tutustu eri vaihtoehtojen tuotekortteihin täällä.

Biosuodatinhiilet

Carbons Filter biosuodatinhiilet

Ominaisuudet: Seulottu 5–12 mm, pääraaka-aineena kuusi tai koivu. Lähes pölyvapaa laatu.
Käyttökohteet: Perustuote vesien käsittelyyn ja puhdistukseen. Kohteet, joissa biohiilen tulee toimia hidastavana mutta läpäisevänä materiaalina suodatusmateriaaliseoksessa. Käyttökohteita ovat erityisesti viivästysaltaat, passiiviset suodatinrakenteet, vaihdettavat suodattimet ja kantavan kasvualustan keski- ja yläkerrokset.
Pakkaus: 500 l ja 2,0 m3 suursäkki

Carbons Filter Extra, karkeat biosuodatinhiilet

Ominaisuudet: Seulottu 10–30 mm korkealaatuinen, karkeampi biohiili. Tuo rakennetta vedenläpäisevyyden lisäämiseksi erityisesti kantavien kasvualustojen pohjakerroksiin ja salaojakerroksiin.
Pakkaus: 1,35 ja 1,7 m3 suursäkki

 

Carbons Filter Fine, hienojakoiset biosuodatinhiilet

Ominaisuudet: Seulottu 2–5 mm, pääraaka-aineena kuusi tai koivu. Lähes pölyvapaa laatu.
Käyttökohteet: Ilman, kaasujen ja vesien biosuodatukseen soveltuva hienojakoinen laatu.  Käyttökohteita ovat erityisesti vaihdettavat suodattimet.
Pakkaus: 500 l ja 1,35 m3 suursäkki

 

Biohiilisuodattimet

 

Carbons Filter biosuodatintuotteilla voidaan rakentaa erilaisia biosuodattimia, suojaus- ja suodatusrakenteita.  Suodattimet ovat joko 1-3 vuoden välein tai tarpeen mukaan vaihdettavat suodatussäkit tai 5-10 vuotta kestävät suodatusrakenteet. 

Filter Mökkivesien suodatin

Ominaisuudet: Yksinkertainen suodatinratkaisu kesämökkeihin ja saunoihin, joissa on ns. kantovesi ja vesimäärät pieniä.
Tuotekuvaus: Kaivonrenkaaseen asennettava biohiilisuodatin.
Käyttökohteet: Saunat, mökit, vapaa-ajan asunnot, joissa on ns. kantovesi ja jotka eivät jätevesiasetuksen mukaan tarvitse erillistä sakokaivoa. Lataa tuotekortti tästä.

Filter Move 2-4 vaiheinen suodatuskontti

Ominaisuudet: IBC-kontteihin rakennettava, helposti käyttöönotettava BIOsuodatusjärjestelmä. Suodattimen sisältö on ohutta hiekkaa ja biohiiltä. Suodattimen puhdistusteho on parempi kuin perinteisen hiekkasuodattimen. 
Käyttökohteet: Vesien puhdistuksen perusyksikkö yksittäisenä suodattimena tai osana skaalautuvaa puhdistusrakennetta.
Puhdistusteho: Typpi, fosfori, E.coli

Filter HYBRIDI, puuhakesuodatin

Ominaisuudet: Biohiililisäyksellä saadaan tehostettua nitrifikaatioon/denitrifikaatioon perustuvan maahan sijoitettavan puuhakesuodattimen puhdistustehoa. Vaatii 100–250 m2 tilaa. Suodatin tulee uusia 7-10 vuoden välein.
Tehostettuun puuhakesuodattimeen voidaan laittaa päälle 40–50 cm maakerros, johon istutetaan pajuja hyödyntämään suodattimen sitomat ravinteet ja joka pitää suodattimen sulana myös talvella. Suosittelemme pajuhaketta.
Käyttökohteet: Suurten 15–25 ha peltojen, teollisuustonttien, rakennettujen alueiden ym. valuma-alueiden vesien puhdistamiseen tarkoitettu, maahan kaivettava suodatinratkaisu. Menetelmä pohjautuu Iowan yliopiston yli 10 vuoden pituisiin tutkimuksiin.

 

 

Myynti

Tee tilaus helposti verkkokaupassamme! Kuluttajapakkauksia myyvät myös hyvin varustetut puutarhamyymälät kautta maan.

Ammattilainen, tilaa verkossa, laita sähköpostia osoitteeseen tarjoukset@carbons.fi tai ota yhteyttä lomakkeella. Autamme mielellämme valitsemaan tarpeisiisi sopivan tuotteen.

Lue lisää:

Carbonsin patentoima menetelmä
Biohiilisuodatin hulevesien käsittelyssä, Tomi Kirjokivi, LAMK, 2018