Carbons Filter vesien puhdistamiseen

 

Carbons Filter -biohiilillä ja -suodatinrakenteilla pystytään merkittävästi lisäämään erilaisten vesien puhdistamista. Tutkimusten mukaan biohiilen käyttö muiden materiaalien kanssa vähentää ravinnevalumia, poistaa haitta-aineita (E.coli, raskasmetalleja) ja sitoo mikromuoveja.

Yksinkertaisilla rakenteilla, vaihdettavilla biohiilipohjaisilla suodattimilla voidaan kustannustehokkaasti parantaa veden laatua. Luonnollisten suodatinmateriaalien (kivi, hiekka, pajuhake) ominaisuuksia voidaan tehostaa rauta- tai kalkkiyhdisteillä. Käytetyt suodatinmateriaalit voidaan uudelleenkäyttää esim. viheristutuksissa.

Suodatinbiohiilet

Carbons Filter

Ominaisuudet: Seulottu 5–10 mm, pääraaka-aineena kuusi. Sisältää hyvin pieniä määriä 0-ainesta.
Käyttökohteet: Perustuote vesien käsittelyyn ja puhdistukseen. Kohteet, joissa biohiilen tulee toimia hidastavana mutta läpäisevänä materiaalina suodatusmateriaaliseoksessa. Käyttökohteita ovat erityisesti viivästysaltaat, passiiviset suodatinrakenteet, vaihdettavat suodattimet ja kantavan kasvualustan keski- ja yläkerrokset.
Pakkaus: 70 l laatikko, 1 m3 suursäkki

Carbons Filter Extra

Ominaisuudet: Seulottu 10–30 mm korkealaatuinen, karkeampi biohiili. Tuo rakennetta vedenläpäisevyyden lisäämiseksi erityisesti kantavien kasvualustojen pohjakerroksiin ja salaojakerroksiin.
Pakkaus: 70 l laatikko, 1 m3 suursäkki

Käsitellyt Carbons Filter -biohiilituotteet

Lisäpalveluna voimme lisätä Carbons Filter -biohiiliin Ferro-oksidi-jauheen tai Fostop-rakeet.

Suodatinseokset

Biohiili–kivi-suodatinseos

Ominaisuudet: Biohiili–kivi-kasvualusta, sisältää 4–8 mm kiviainesta ja Carbons Filter -biohiiltä
Käyttökohteet: Ratkaisu kohteisiin, joissa kasvualustalta vaaditaan hulevesien pidätyskykyä, tiivistymättömyyttä ja pitkäikäisyyttä. Seos soveltuu erityisesti tiealueille, hulevesipainanteisiin ja -rakenteisiin, hulevesien hidasteisiin ja suodatusrakenteisiin.
Saatavuus: Turun ja Tampereen talousalueilla, toimittaja TerraWise Oy

Hulevesikasvualustat

Ominaisuudet: Carbons Grow -biohiililisättyjä hulevesikasvualustoja asiakkaiden tarpeiden mukaan. Alustojen huokostilavuus on erityisen suuri.
Käyttökohteet: Kasvipohjaisiin hulevesiratkaisuihin ja -istutuksiin kehitetty erityinen kasvualusta.
Saatavuus: Etelä-Suomen alueella, toimittaja Hyvinkään Tieluiska Oy

Biohiilisuodattimet

 

Carbons Filter Lite -biohiilisuodatimet ovat vaihdettavia ja vakiokokoisia suodattimia, joilla voidaan rakentaa modulaarisia rakenteita putkiin tai altaisiin. Suodattimien sisältö voidaan räätälöidä tarpeen mukaan sitomaan ongelmallisia ravinteita tai haitta-aineita. Koko: halkaisija 25 cm, pituus 55 cm, 30 kpl / EUR-lava, päällysmateriaalina ekologinen juuttikangas. Suodattimien 1–2 vuoden vaihtoaikaan vaikuttavat erityisesti veden laatu ja kiintoainepitoisuus.

Filter Lite, biohiili

Ominaisuudet: 100 % biohiilisuodatin erityisesti typen poistoon. Seulonta 5–10 mm.
Käyttökohteet: Vesien puhdistus yksittäisenä suodattimena tai osana skaalautuvaa puhdistusrakennetta. Vesi tulee ohjata hiilien läpi.

Filter Lite, biohiili–hiekka

Ominaisuudet: Suodattimen sisältö on ohutta hiekkaa ja biohiiltä. Suodattimen puhdistusteho on parempi kuin perinteisen hiekkasuodattimen. Hiekka tuo riittävän painon, jolloin suodatin pysyy paikallaan putkissa ja rakenteissa suurissakin vesimäärissä.
Käyttökohteet: Vesien puhdistuksen perusyksikkö yksittäisenä suodattimena tai osana skaalautuvaa puhdistusrakennetta.
Puhdistusteho: Typpi, fosfori, E.coli

Filter Lite, biohiili–pajuhake

Ominaisuudet: Kevytversio isojen virtaamien puhdistukseen tarkoitetusta puuhakesuodattimesta, jossa nitrifikaatio/de-nitrifikaatio tekee puhdistuksen
Käyttökohteet: Erilaisiin suojauskohteisiin ja pistemäisiin ravinnekuormituskohteisiin erityisesti maa- ja metsätalouteen
Puhdistusteho: Typpi, fosfori

Filter, biosuoto-oja

Ominaisuudet: Yksinkertainen ratkaisu väliaikaiseen tai jatkuvaan vesien puhdistamiseen. Suodattimet pohjautuvat Filter Lite -vaihdettaviin suodattimiin
Käyttökohteet: Rakennustyömaat, maa- ja metsätalous, ravinteita kuljettavat ojat

Filter Lite, suodatinkaukalo

Ominaisuudet: Filter Lite -suodattimiin pohjautuva, keskitetty suodatinrakenne, jossa puhdistettava vesi suodattuu painovoimaisesti. Yksinkertainen ratkaisu useaan väliaikaiseen ja jatkuvaan vesien puhdistamiseen.
Käyttökohteet: Kohteet, joissa olemassa olevaan ojaan voidaan asentaa kaukalorakenne. Kaupunkien hulevesiojat, maatalouden pelto-ojat, järviin valuvat metsäojat

Filter Agro, puuhakesuodatin

Ominaisuudet: Biohiililisäyksellä saadaan tehostettua nitrifikaatioon/denitrifikaatioon perustuvan maahan sijoitettavan puuhakesuodattimen puhdistustehoa. Vaatii 100–250 m2 tilaa. Suodatin tulee uusia 10 vuoden välein.
Tehostettuun puuhakesuodattimeen voidaan laittaa päälle 40–50 cm maakerros, johon istutetaan pajuja hyödyntämään suodattimen sitomat ravinteet ja joka pitää suodattimen sulana myös talvella. Suosittelemme pajuhaketta.
Käyttökohteet: Suurten 15–25 ha peltojen, teollisuustonttien, rakennettujen alueiden ym. valuma-alueiden vesien puhdistamiseen tarkoitettu, maahan kaivettava suodatinratkaisu. Menetelmä pohjautuu Iowan yliopiston yli 10 vuoden pituisiin tutkimuksiin.

Filter Clean, kiviainessuodatin

Ominaisuudet: Maahan kaivettava biohiili–kiviaines-suodatinrakenne pesuvesien puhdistukseen, haitta- ja pesuaineiden pidättämiseen
Käyttökohteet: Kasvinsuojeluruiskujen, ruohonleikkureiden, vihertyökoneiden ja säiliöiden pesu- ja säilytyspisteet. Pitkäaikainen, huoltovapaa ja helppo ratkaisu maatalouteen ja golfkentille. Kantava rakenne kestää koneiden ja laitteiden painon.

Filter, biotuubi

Ominaisuudet: Talokaivo Oy:n tuotteeseen perustuva suodatinrakenne, jossa vesi ohjataan painovoimaisesti vaihdettavien Lite-suodatinsäkkien läpi. Suodattimet vaihdetaan 1–2 vuoden välein riippuen puhdistettavan veden laadusta.
Käyttökohteet: Lammet, kasteluvesialtaat, golfkenttien vesiesteet, ennallistettavat järvet

Filter Clean Water

Ominaisuudet: Kolmivaiheiseen suodatukseen perustuva menetelmä, jossa kiviainekset ja biohiili suodattavat kiintoaineita, ravinteita ja haitta-aineita. Tuloksena saadaan erittäin puhdasta vettä. Soveltuu pieniin ja suuriin kohteisiin helposti skaalattavilla rakenteilla.
Tuotekuvaus: IBC-konttiin asennettava suursäkki, jossa on valmiina suodatinmateriaalit. Kolmeen IBC-konttiin asennettavat suursäkit, joissa on hiekka ja biohiilikomponentit.
Käyttökohteet: Rakennustyömaat, puutarhat, kiertovesijärjestelmät, avomaatuotanto, maatalous

Filter-harmaavesisuodattimet

Ominaisuudet: Yksinkertainen suodatinratkaisu kesämökkeihin ja saunoihin, joissa on ns. kantovesi ja vesimäärät pieniä.
Tuotekuvaus: Kaivonrenkaaseen asennettava biohiilisuodatin.
Käyttökohteet: Saunat, mökit, vapaa-ajan asunnot, joissa on ns. kantovesi ja jotka eivät jätevesiasetuksen mukaan tarvitse erillistä sakokaivoa.

Filter-jätevesisuodattimet

Ominaisuudet: Toimintavarma jätevesien suodatusjärjestelmä haja-asutusalueille kohteisiin, joissa tilaa on vähän tai pohjavesi on 2 m syvyydessä.
Käyttökohteet: Haja-asutusalueiden jätevesien suodatuskenttä

Myynti

Tee tilaus helposti verkkokaupassamme! Kuluttajapakkauksia myyvät myös hyvin varustetut puutarhamyymälät kautta maan.

Ammattilainen, tilaa verkossa, laita sähköpostia osoitteeseen tarjoukset@carbons.fi tai ota yhteyttä lomakkeella. Autamme mielellämme valitsemaan tarpeisiisi sopivan tuotteen.

Lue lisää:

Carbonsin patentoima menetelmä
Biohiilisuodatin hulevesien käsittelyssä, Tomi Kirjokivi, LAMK, 2018