Carbons Filter vesien puhdistamiseen

 

Carbons Filter -biohiilillä ja -suodatinrakenteilla pystytään merkittävästi lisäämään erilaisten vesien puhdistamista. Tutkimusten mukaan biohiilen käyttö muiden materiaalien kanssa vähentää ravinnevalumia, poistaa haitta-aineita (E.coli, raskasmetalleja) ja sitoo mikromuoveja.

Yksinkertaisilla rakenteilla, vaihdettavilla biohiilipohjaisilla suodattimilla voidaan kustannustehokkaasti parantaa veden laatua. Luonnollisten suodatinmateriaalien (kivi, hiekka, pajuhake) ominaisuuksia voidaan tehostaa rauta- tai kalkkiyhdisteillä. Käytetyt suodatinmateriaalit voidaan uudelleenkäyttää esim. viheristutuksissa.

 

Tutustu eri vaihtoehtojen tuotekortteihin täällä.

Suodatinbiohiilet

Carbons Filter

Ominaisuudet: Seulottu 5–10 mm, pääraaka-aineena kuusi. Sisältää hyvin pieniä määriä 0-ainesta.
Käyttökohteet: Perustuote vesien käsittelyyn ja puhdistukseen. Kohteet, joissa biohiilen tulee toimia hidastavana mutta läpäisevänä materiaalina suodatusmateriaaliseoksessa. Käyttökohteita ovat erityisesti viivästysaltaat, passiiviset suodatinrakenteet, vaihdettavat suodattimet ja kantavan kasvualustan keski- ja yläkerrokset.
Pakkaus: 70 / 350 l laatikko, 1,35 m3 suursäkki

Carbons Filter Extra

Ominaisuudet: Seulottu 10–30 mm korkealaatuinen, karkeampi biohiili. Tuo rakennetta vedenläpäisevyyden lisäämiseksi erityisesti kantavien kasvualustojen pohjakerroksiin ja salaojakerroksiin.
Pakkaus: 1,35 m3 suursäkki

Käsitellyt Carbons Filter -biohiilituotteet

Lisäpalveluna voimme lisätä Carbons Filter -biohiiliin Ferro-oksidi-jauheen tai Fostop-rakeet.

Suodatinseokset

Biohiili–murskeseos

Ominaisuudet: Biohiili–kivi-kasvualusta, sisältää 2-6mm kiviainesta ja Carbons Filter -biohiiltä
Käyttökohteet: Ratkaisu kohteisiin, joissa kasvualustalta vaaditaan hulevesien pidätyskykyä, tiivistymättömyyttä ja pitkäikäisyyttä. Seos soveltuu erityisesti tiealueille, hulevesipainanteisiin ja -rakenteisiin, hulevesien hidasteisiin ja suodatusrakenteisiin.

Hulevesikasvualustat

Ominaisuudet: Biohiili-murskeseos, jossa on 12,5% biohiiltä, 12,5% kompostia ja 75% 2-6mm kiviainesta. Erinomainen kulutusta kestävä vettä sitova ja kasvuston kautta haihduttava kasvualusta. 
Käyttökohteet: Kasvipohjaisiin hulevesiratkaisuihin ja -istutuksiin soveltuva kulutusta kestävä kasvualusta.

Biohiilisuodattimet

 

Carbons Filter biohiilillä voidaan rakentaa erilaisia biosuodattimia ja suodatusrakenteita.  Suodattimet ovat joko vuosittain tarpeen mukaan vaihdettavat suodatussäkit tai 5-10 vuotta kestävät suodatusrakenteet. 

Filter XLite, Lite, LiteS

Ominaisuudet: Vuosittain käsin vaihdettava suodatinsäkki. Biohiilen lisäksi säkkiin laitetaan kohteen mukaan pajuhaketta, lecaa ja mikrobikanta.
Käyttökohteet: Vesien puhdistus yksittäisenä suodattimena mökkivesien suodattimena, suihkulähteen puhdistajana tai osana skaalautuvaa puhdistusrakennetta. Vesi tulee ohjata hiilien läpi.

Filter Move 

Ominaisuudet: IBC-kontteihin rakennettava, helposti käyttöönotettava BIOsuodatusjärjestelmä. Suodattimen sisältö on ohutta hiekkaa ja biohiiltä. Suodattimen puhdistusteho on parempi kuin perinteisen hiekkasuodattimen. 
Käyttökohteet: Vesien puhdistuksen perusyksikkö yksittäisenä suodattimena tai osana skaalautuvaa puhdistusrakennetta.
Puhdistusteho: Typpi, fosfori, E.coli

Filter HYBRIDI, puuhakesuodatin

Ominaisuudet: Biohiililisäyksellä saadaan tehostettua nitrifikaatioon/denitrifikaatioon perustuvan maahan sijoitettavan puuhakesuodattimen puhdistustehoa. Vaatii 100–250 m2 tilaa. Suodatin tulee uusia 7-10 vuoden välein.
Tehostettuun puuhakesuodattimeen voidaan laittaa päälle 40–50 cm maakerros, johon istutetaan pajuja hyödyntämään suodattimen sitomat ravinteet ja joka pitää suodattimen sulana myös talvella. Suosittelemme pajuhaketta.
Käyttökohteet: Suurten 15–25 ha peltojen, teollisuustonttien, rakennettujen alueiden ym. valuma-alueiden vesien puhdistamiseen tarkoitettu, maahan kaivettava suodatinratkaisu. Menetelmä pohjautuu Iowan yliopiston yli 10 vuoden pituisiin tutkimuksiin.

Filter Biopeti, kiviainessuodatin

Ominaisuudet: Maahan kaivettava biohiili–kiviaines-suodatinrakenne pesuvesien puhdistukseen, haitta- ja pesuaineiden pidättämiseen
Käyttökohteet: Kasvinsuojeluruiskujen, ruohonleikkureiden, vihertyökoneiden ja säiliöiden pesu- ja säilytyspisteet. Pitkäaikainen, huoltovapaa ja helppo ratkaisu maatalouteen ja golfkentille. Kantava rakenne kestää koneiden ja laitteiden painon.

Filter-harmaavesisuodattimet

Ominaisuudet: Yksinkertainen suodatinratkaisu kesämökkeihin ja saunoihin, joissa on ns. kantovesi ja vesimäärät pieniä.
Tuotekuvaus: Kaivonrenkaaseen asennettava biohiilisuodatin.
Käyttökohteet: Saunat, mökit, vapaa-ajan asunnot, joissa on ns. kantovesi ja jotka eivät jätevesiasetuksen mukaan tarvitse erillistä sakokaivoa.

 

Myynti

Tee tilaus helposti verkkokaupassamme! Kuluttajapakkauksia myyvät myös hyvin varustetut puutarhamyymälät kautta maan.

Ammattilainen, tilaa verkossa, laita sähköpostia osoitteeseen tarjoukset@carbons.fi tai ota yhteyttä lomakkeella. Autamme mielellämme valitsemaan tarpeisiisi sopivan tuotteen.

Lue lisää:

Carbonsin patentoima menetelmä
Biohiilisuodatin hulevesien käsittelyssä, Tomi Kirjokivi, LAMK, 2018