Biohiili kasvualustaan

Parantaa kasvien kasvua

Pidentää kasteluväliä

Vähentää lannoitusta

Biohiilen maaperän hedelmällisyyttä parantava vaikutus perustuu sen happamuuden säätökykyyn, kationinvaihtokapasiteettiin, sen itsessään sisältämiin ravinteisiin ja maaperän mikrobitoimintaa edistävää vaikutukseen. Parantunut mykoritsojen ja muiden mikrobien toiminta edistää kasvien ravinteiden saantia.

Huokoinen biohiili parantaa kasvien kasvua ja satoisuutta, sillä se sitoo vettä ja ravinteita kasvien käyttöön, ja pitää maaperän kuohkeana. Sepelin kanssa käytettynä se pidentää kasteluväliä ja vähentää rikkaruohojen kasvua. Biohiili + sepeli -kasvualustoissa puut, pensaat ja perennat kasvavat erinomaisesti.

Matalaravinteiset hule- ja suotovedet voidaan ohjata biohiili + sepeli -kasvualustaan. Tukholman kaupunki käyttää viherrakentamisessa nykyään sepeli + biohiili -kasvualustoja ja on luopunut turpeen ja mullan käytöstä. Päätöksen taustalla olivat erinomaiset kasvutulokset ja hulevesien käsittely viherrakenteiden kasvualustoissa.

Biohiiltä käytettäessä kustannussäästöjä syntyy, kun

  • kasvualustaa tarvitsee kastella ja kitkeä harvemmin
  • kasvualustaa ei tarvitse vaihtaa
  • kasvit kasvavat nopeammin ja säilyvät elinvoimaisempina pitkään
  • hulevesiverkostojen rakentaminen ja hulevesien käsittely maksavat vähemmän.

Myynti

Carbons myy biohiiltä suursäkeissä. Lähetä tarjouspyyntösi lomakkeella tai osoitteeseen tarjoukset@carbons.fi.

Kuluttajapakkauksia myyvät Viherpeukalot ja hyvin varustetut puutarhamyymälät.

Kaupunkiympäristössä kasvuongelmat johtuvat usein maaperän tiiveydestä ja pienestä ilmatilasta, mistä seuraavat huono juuristohengitys, veden, hapen ja ravinteiden heikko pidätys ja puute, heikko mikrobitoiminta ja juuristotaudit. Biohiili lisää kasvualustan huokoisuutta, parantaa veden ja ravinteiden saantia sekä hiilidioksidin poistumista maaperästä. Biohiiltä voidaan käyttää vanhojen puiden elvyttämiseen tekemällä maahan ilmastusreikiä ja täyttämällä ne biohiilellä, sepelillä ja ravinteilla. Vanhoja puita ja pensaita voidaan elvyttää korvaamalla vanha kasvualusta biohiili + sepeli -seoksella. Pensaita voi elvyttää sekoittamalla biohiiltä pensaan ympärille tehtyyn kaivantoon.