Uskomatonta mutta totta: Ämpärillinen biohiiltä sitoo lähes saman verran vettä ja luovuttaa sitä kasveille tarpeen mukaan. Jo 5–10 % biohiililisäys multatilavuuteen vaikuttaa kasteltaviin ja paljon vettä tarvitseviin kohteisiin ja vähentää kasteluun kuluvaa aikaa ja rahaa. Kun laitat biohiilen maahan jo syksyllä, pärjäät ensi kesänä varmasti, tuli kuinka kuiva tai kostea kesä tahansa.

Tuore biohiili sitoo itseensä vettä ja ravinteita eli se latautuu. Biohiili kannattaakin lisätä kasvualustaan nyt syksyllä, jolloin se ehtii latautua syyssateilla ja lumien sulamisvesillä, ja mikrobitoiminnalla on aikaa käynnistyä. Erityisesti nurmikentille biohiili on viisasta laittaa jo lähiviikkojen aikana. Paras tapa ravinneladata biohiili on sekoittaa se kompostiin, jolloin saadaan erinomaista kompostia ja kierrätysravinteita parantamaan kasvualustaa.

Biohiili lisää sienijuurten kasvua maassa. Puut ja pensaat saavat ravinteensa sienijuurten kautta, joten niiden kasvu- ja tuottokyky paranee biohiilen avulla merkittävästi.

Biohiilen lisääminen kasvualustoihin on konkreettinen ja kestävä ilmastoteko. 1 m3 biohiiltä on 1,2 tn sidottua hiilidioksidia. Koska biohiili ei hajoa eikä lahoa, se on kestävä investointi, joka parantaa maan laatua ja sitoo hiilidioksidia pysyvästi.

Carbons Grow -biohiili on hyväksytty Eviran ylläpitämään luomurekisteriin, joten se sopii erinomaisesti paitsi hiiltä sitovaan myös luonnonmukaiseen viljelyyn.

Biohiiltä lisätään 10–20 litraa neliölle kasvualustan syvyydestä riippuen. Tarkempia vinkkejä ja työohjeita biohiilen käyttöön kasvualustoissa löydät täältä.

Osta biohiilet verkkokaupasta!