Harmaat vedet, hulevedet, lammet ja valumavedet aiheuttavat monelle päänsärkyä. Käänteentekevä ratkaisu tähän vaivaan on biohiili. Sen avulla on helppo rakentaa suodatin, joka toimii vuosikausia vähäisellä huollolla.

Puhdas vesi on elintärkeä asia

Pihalammet, kantovesimökkien pesuvedet, kasteluvesialtaat ja -tynnyrit, maa- ja metsätalouden valumavedet, hulevedet, teollisuuden vedet, järviin tulevat vedet… Puhdistettavia vesiä on paljon.

Täydellinen vesien puhdistus on vaikeaa ja kallista, mutta jos 50% ravinteista, humuksesta ja bakteereista saadaan pois, on se enemmän kuin mitään.

Huokoiset biohiilet sitovat mikromuovia, ravinteita, metalleja, Niiden pintaan muodostuu mikrobifilmi, joka hoitaa ison osan luonnollisesta puhdistamisesta. Kun biohiilet on sekoitettu puuhakkeen kanssa, saadaan mikrobeille hyvät olosuhteet. 

XLite – helppo suodatinratkaisu

Carbons on kehittänyt vaihdettavan, käsin käsiteltävän XLite-suodatusputken. 90 cm pituisella verkkopäällysteisellä putkella voidaan tehdä rakenteita ojiin, suodattimia lampiin, suojaus- ja suodatusrakeita maaston, mökille, maatalouteen sekä teollisuuteen. 

Et tarvitse kaivureita, isoja rakenteita tai kalliita ratkaisuja. Edulliset suodatusratkaisut toimivat yhtä keskitettyä putsaria paremmin, kun niillä tehdään useita passiivisia ja hajautettuja suodattimia.

Suomalaiset biohiilet ovat pieni ilmastoteko

Biosuodattimien hiilet ovat korkealaatuisia, Suomessa tuotettuja, erikoisseulottuja ja pölyvapaita laatuja. Biosuodattimet vaihdetaan 2–3 vuoden välein ja käytetyt suodatinhiilet voidaan hyödyntää kompostoinnissa tai pihaistutuksissa. 

Biohiilen käyttö on myös pieni ilmastoteko. Niissä kasvien sitoma hiilidioksidi on muokattu pysyväksi hiileksi, joka säilyy maassa helposti yli 100 vuotta!
Lue lisää verkkosivuiltamme https://carbons.fi/xlite/